2018-JURE IVANUŠIČ MED DOLENJSKIMI ZLATIMI BRALCI

NOVO MESTO – Vsestransko nadarjen umetnik: igralec, pevec, šansonjer, pianist… Jure Ivanušič   je bila gost na doslej po mnenju mentorjev in učencev najboljši  prireditvi, ki jo je letos Mojca že šestnajstič zapored pripravila za 263 Zlatih bralcev sedemnajstih osnovnih šol osmih dolenjskih občin.

Polno dvorano so navdušili mladi glasbeniki iz Glasbene šole Marjana Kozine z lastnim delom Luka Pršina, Vid Trajkovski ter Aja Koncilija in Katja Molan pod mentorstvom Tatjana Hadl. Seveda je blestel Jure Ivanušič z avtorsko predstavo »Od tišine do glasbe«, ki je devetošolce je navdušil s svojim nastopom, neposrednostjo, igranjem na različne inštrumente, poznavanjem zgodovine glasbe…

Jure je sodeloval tudi pri podelitvi knjig, roke sta mentorjem in mladim bralcem podajali predsednica DPM Mojce Marjeta Ferkolj Smolič ter mladi glasbenici. Že med podelitvijo so se nekateri mentorji ukvarjali z ustvarjanjem selfijev, velika gruča pa se je za isti opravek na odru zbrala tudi po koncu programa.

Mladi so bili deležni pogostitve in druženja v avli doma, ki mu kar ni hotelo biti konca. Učenci, mentorji, Jure in organizatorji smo si še zadovoljni pomahali v slovo.

 

Avtor:asdf