Kaj dela Mojca

Tabor mladih

V Dolenjskih Toplicah smo zgradili sami. V 20-ih letih je gostil več kot 100.000 mladih iz vseh koncev Slovenije in Evrope. Spomladi tabor zasedejo šole v naravi. Posebnost so tradicionalne Vesele angleške počitnice, kjer se v 10-ih poletnih počitniških tednih zvrsti več kot 2000 otrok, starih med 5 in 16 let. Tedenske kapacitete tabora se napolnejo v dobrem mesecu dni, starši pripeljejo vsak teden individualno s svojim vozilom vsakega otroka posebej. Nekateri za dobre počitnice svojih otrok za to naredijo tudi 1000 in več kilometrov.

Veseli december

Za otroke – pri nas na dolenjskem je največji v Sloveniji. Že več kot 40 let v tednu dni zmoremo z istim programom in enakim darilom na 34-ih prizoriščih v sedmih dolenjskih občinah obdariti blizu 5000 predšolskih otrok. Za to je vsako leto potrebno zbrati več kot 90.000 evrov. Projekt je v celoti humanitaren in si Mojca za organizacijo ne vzame niti evra.

Dan bolnikov

11. februarja, tradicionalno obiščemo otroke na oddelku novomeške bolnišnice, jim pripravimo program in bogato obdarimo. Mojca je prvi donator na oddelku in za dobro počutje mladih bolnikov skrbi tudi med letom.

Mojčin pustni karneval

Poteka na pustno soboto in ga v dvorani OŠ Drska obišče več kot 1000 maškar. Posebnost karnevala so nagrade, ki jih dobi prav vsaka maškara, prispevajo pa jih novomeške trgovci, obrtniki in podjetniki. Tudi slasten krof in vse ostalo je na karnevalu brezplačno.

Več o Mojčinem pustnem karnevalu

Otroški parlament

Osnovnošolci za en dan zasedejo svetniške klopi novomeškega rotovža na občinskem in regijskem parlamentu. Delegati zastopajo 42 osnovnih šol iz 21-občin in skoraj 13.400 osnovnošolcev iz širše dolenjske regije.

Nacionalni otroški parlament 2014

Regionalni otroški parlament

Občinski otroški parlament

Evropa v šoli

Učenci iz širše dolenjske regije nam v oceno in izbor pošljejo na izbrano temo likovna, literarna in fotografska dela ter izdelajo raziskovalne naloge.  Izberemo najboljše in jih pošljemo na zaključno prireditev, kjer dobijo najboljši lepe nagrade.

Zaključno prireditev Evrope v šoli 2014

Bralna značka

Vse bralce v osnovnih šolah, ki so knjigi zvesti vseh devet let šolanja, nagradimo z zaključno prireditvijo v Kulturnem centru Janeza Trdine in jih nagradimo s knjižnimi nagradami, priznanji in zakusko.

Zaključna prireditev za Zlatobralnoznačkarje 2014

Jesenske in zimske počitnice

Med jesenskimi in zimskimi počitnicami v želimo sodelovanju z drugimi organizatorji ponuditi čim več dejavnosti za osnovnošolce, da ne bi preživeli ves čas pred televizijskimi sprejemniki in računalniki.

Zimske počitnice 2014

Teden otroka

Prvi teden v oktobru je vsako leto namenjen otrokom. Skupaj z drugimi organizatorji pripravimo celotedenske prireditve, med katerimi so že tradicionalne Igre brez mejav Taboru mladih, ki se jih udeležijo ekipe 16-ih osnovnih šol. Zmagovalci prejmejo pokale, medalje in priznanja. Teden otroka zaključimo s tradicionalnim Veleizletom, kjer prav tako 100 otrok iz 8-ih dolenjskih občin popeljemo na izlet po Sloveniji.

Teden otroka 2014

Mojčina humanitarna dejavnost

Za otroke iz socialno ogroženih družin med letom pripravimo več vrst brezplačnih počitnic, med katerimi največ otrok gostimo v Taboru mladih v okviru Dolenjskega pomežika. Veliko družinam smo pomagali tudi v denarni pomoči, v zadnjem času pa se vključujemo v nov način podpore v obliki Botrstva.

Razdelitev humanitarne pomoči poplavljencem

Več o Mojčini humanitarni pomoči