LUCIJA ĆIROVIĆ MED DOLENJSKIMI ZLATIMI BRALCI

NOVO MESTO – Vsestransko nadarjena umetnica Lucija Ćirović je bila gostja na doslej po mnenju mentorjev in učencev najboljši  prireditvi, ki jo je letos Mojca že petnajstič zapored pripravila za 262 Zlatih bralcev sedemnajstih osnovnih šol osmih dolenjskih občin.

Polno dvorano so navdušili mladi glasbeniki iz Glasbene šole Marjana Kozine Živa Guštin, Jana Tisovic, Blaž Povh, Luka Pršina in Sebastjan Prus pod mentorstvom Tatjana Hadl. Seveda je blestela Lucija Ćirović, ki je devetošolce je navdušila s svojim nastopom, neposrednostjo, zanimivo izbiro besed in atraktivnim programom in neverjetno zapeto pesmijo brez premikanja ustnic.

Lucija Ćirović je sodelovala tudi pri podelitvi knjig, roke sta mentorjem in mladim bralcem podajali tudi generalna sekretarka Društva Bralna značka Manca Perko ter Andreja Kren iz občine Straža. Že med podelitvijo so se nekateri mentorji ukvarjali z ustvarjanjem selfijev, velika gruča pa se je za isti opravek na odru zbrala tudi po koncu programa.

Mladi so bili deležni pogostitve in druženja v avli doma, ki mu kar ni hotelo biti konca. Učenci, mentorji, Lucija in organizatorji smo odšli zadovoljni novi knjigi naproti.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Število doseženih zlatih bralnih značk po šolah

Bršljin - 16, Brusnice - 9, Center - 46, Dragotin Kette – 3, Dolenjske Toplice – 20, Drska – 17, Frana Metelka Škocjan – 10, Grm – 17,  Otočec – 10, Prevole – 4, Stopiče – 12, Šentjernej – 34, Šmarjeta – 13, Šmihel – 23, Toneta Pavčka Mirna Peč – 7, Vavta vas – 10, Žužemberk - 11

Prijazne besede mentorjev Bralne značke

OŠ Šmihel

Spoštovani!

Čestitam za odlično organizacijo dogodka. Čestitam za izbiro gostje, vsestranske umetnice, ki je navdušila učence in nas spremljevalce. Tudi v  imenu učencev se zahvaljujem za podarjeno knjigo in malico. Res  ste pridni, kar dokazujete tudi z ažurno informacijo v medijih.

Lep pozdrav,

Meta Dragman, OŠ Šmihel

OŠ Prevole

Pozdravljeni,

tako sprostili in nasmejali se učenci in mentorji že dolgo nismo. Da smo vsi uživali in spremljali nastop gostje se je videlo tudi po odzivih in sodelovanju publike. Res nepozabno doživetje, ki nas bo spremljalo še nekaj časa v tem napetem vzdušju ob koncu šolskega leta. Res prisrčna hvala vam, ki ste nam to druženje omogočili.

Irena Blatnik, OŠ Prevole